COMUNICAT DE PRESA – O sansa la viata: Consult gratuit, la Constanta, pentru copiii bolnavi de cancer, oferit de un reputat oncolog turc

Actual

COMUNICAT DE PRESA – O sansa la viata: Consult gratuit, la Constanta, pentru copiii bolnavi de cancer, oferit de un reputat oncolog turc

 

Unul dintre cei mai reputati doctori specializati in oncologie pediatrica din Turcia, domnul profesor Ceyhun Bozkurt, vine in Constanta, sambata 28 iulie 2018, pentru a oferi gratuit a doua opinie medicala, pentru copiii din Romania suspectati sau diagnosticati cu cancer.

Evenimentul va avea loc la oficiul din Constanta al Medical Park – bvd. Mamaia nr. 231, et. 3 (interfon 033). Pentru programari, pacientii pot suna la reprezentantul din Romania al Grupului International de Spitale Medical Park, la 0727593533 sau prin e-mail, la adresele office@medicalparkromania.comsau aura@medproper.com.

Statistici ingrijoratoare: Peste 200.000 de copii diagnosticati, anual, cu cancer

Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii, in fiecare an, la nivel global, peste 200.000 de copii sunt diagnosticati cu cancer – o boala care atinge nenumarate familii si comunitati din toate regiunile lumii. Atunci cand au acces la ingrijire de calitate, mai mult de 80% dintre copiii cu cancer pot supravietui, traind o viata plina si sanatoasa. Cu toate acestea, multi copii din tarile cu venituri mici si cu venituri medii nu primesc sau nu beneficiaza de ingrijiri medicale si, in consecinta, peste 90% din decesele cauzate de cancer in randul copiilor apar in situatii de resurse scazute.

Despre profesorul Ceyhun Bozkurt

Ceyhun Bozkurt lucreaza la Spitalul Medical Park Bahcelievler din Istanbul – Sectia de Hematologie si Oncologie Copii. A absolvit Facultatea de Medicina Cerrahpasa (Universitatea din Istanbul), s-a specializat in Oncologie Pediatrica si in Oncologie Hematologica la Spitalul de Maternitate, Cercetarea si Pregatirea in Bolile pediatrice si Sanatatea copiilor – Dr. Sami Ulus. Domnul doctor Ceyhun Bozkurt si-a continuat specializarile in transplantul maduvei osoase, cancer de copii, leucemie, anomalii vasculare (tulburari vasculare).

Potrivit domnului doctor Ceyhun Bozkurt, cea mai frecventa boala in anii de copilarie este Anemia Deficitului de Fier, boli maligne, Leucemie limfoblastica acuta. La sectia bolilor de sange ale copilului sunt depistate si tratate cu succes boli ca Anemia Nutritionala (anemia deficitului de fier, penuria anemiei de vitamina B12), leucemia limfoblastica acuta, leucemie mieloida acuta, anemie aplastica, talasemie (anemie mediteraneana), hemofilie si multe alte boli de sange.

“Tratamentul bolilor pediatrice de sange sunt organizate dupa ce pacientii sunt consultati in doua policlinici “Boli Pediatrice de Sange” diferite. In sala de zi ambulatorie pentru chimioterapie se fac infuziile de chimioterapie si pacientii care necesita primesc transfuzii de sange. Chimioterapia este asigurata de catre asistente cu experienta in chimioterapie, in “Cabine Preparatorii de Chimioterapie” dotate cu filtre Hepa. Unitatile sunt organizate conform necesitatilor copiilor in asa fel incat sa le creasca calitatea vietii in perioada de timp petrecuta in spital. In unitatea de transplant de maduva osoasa, pentru copii cu 6 patuturi si in totalitate dotata cu filtre HEPA, se asigura protocoale preparatorii “Planificate Special pentru Copii” tinand cont de bolile pacientilor, frecventa intalnirii bolilor si de dozele de chimioterapie pe care le-au primit in trecut. Grupul Medical Park este acreditat de catre Grupul European de Transplant de maduva osoasa (The European Group for Blood and Marrow Transplantation – EBMT). Conformitatea deplina cu rudele, neconformitate HLA cu rudele, transplanturi haploidenticale si de sange de la cordonul ombical sunt indeplinite foarte riguros. La „Consiliul de Tumora“, la care se aduna in sedinte regulate privind starea pacientilor, se evalueaza impreuna cu sectiile Oncologie de Radiatii, Chirurgie Pediatrica, Medicina Nucleara, Specialistii de Radiologie si se dezvolta cele mai potrivite protocoale. Toate serviciile medicinale din sectie sunt furnizate de personal specializat academic cu experienta”, explica Ceyhun Bozkurt, doctor oncolog la Spitalul Medikal Park Bahcelievler – Sectia de Hematologie si Oncologie Copii.

Despre Grupul International de Spital Medical Park din Turcia

Grupul International de Spitale Medical Park din Turcia s-a lansat in anul 1995, iar la ora actuala acesta deserveste pacienti in peste 30 de spitale situate in 17 orase din Turcia. In momentul de fata este actorul principal al sectorului medical, fiind tratati peste 70.000 pacienti din intreaga lume. Indiferent de statul social si economic, serviciile de acces la asistenta medicala la standarde internationale sunt bazate de principiul „sanatate pentru toti”. Medical Park monitorizeaza indeaproape tehnologii de inalta clasa si metode terapeutice la nivel mondial. De asemenea, isi propune sa serveasca drept model in stiinta si practici inovatoare. Grupul continua adaugarea de noi membri, in conformitate cu principiul „este dreptul fiecarui popor de a trai sanatos si sa aiba acces la serviciile de sanatate”. Din anul 2016, Romania face parte din Grupul International Medical Park.

 

 

Niciun comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comunicate de presa
Anthony Fauci Reveals His Biggest COVID Vaccine Fear

As the Food and Drug Administration authorized Pfizer’s COVID-19 vaccine for emergency use on Friday, Dr. Anthony Fauci, the nation’s top infectious disease expert, was out for a walk in the dark. “Sorry if I’m out of breath,” he said. “I’m walking. I promise I’m not having a heart attack.” He’s walking …

Actual
[Comunicat de presa] Cuvintele frumoase pot „remodela” ADN-ul generațiilor viitoare

Puterea de a modifica ADN-ul nu este în genele noastre, ci în gândurile noastre. Știința demonstrează că ne putem schimba ADN-ul prin controlul minții. Nu există minte și corp ca unități separate, independente. Corpul și mintea sunt legate indisolubil, iar gândurile pe care le gândim și activitatea minții determină sănătatea …

Auto
Accident grav Constanta 07.12.2020

Imagini inedite