Gheorghe Amza lanseaza “Scormonind in lumina”

Wow

Viata dedicata stiintei si educarii tinerilor studenti i-a mentinut sufletul tanar, iar momentele dificile ale vietii l-au determinat sa caute alinare in scris. Gheorghe Amza, profesor univ.dr.ing. al Universitatii Politehnica din Bucuresti, unde a fost director de department si decan al facultatii I.M.S.T., a lansat inca un volum de poezii, intitulat „Scormonind in lumina”.

Acest nou volum, aparut la Editura Printech, a avut o prima intalnire cu publicul iubitor de lectura joi, 21 septembrie, 2023 in cadrul unui eveniment organizat la Libraria „Mihai Eminescu” din Capitala. Membri familiei sale, precum si buni prieteni si fosti colegi de department s-au bucurat impreuna, la lansarea volumului, de iesirea la lumina a noilor sale poezii.
„Scormonind in lumina” cuprinde peste 550 de pagini de poezii, scrise ca un jurnal, datate, din 13 februarie pana in 27 iunie 2023.
„Eu imi deschid sufletul din nou, il pun in palma cititorului unde sper sa se regaseasca in poeziile mele. Sunt scrise majoritatea la rasarit, la explozia luminii in roua diminetii. De aici si obsesia mea pentru lumina. Lumina nu este doar principalul instrument de cunoastere, ci si de autocunoastere. Topind intunericul din noi pastram doar bunatatea si credinta. Teama de a pierde iubirea, frica de a nu fi inteles in iubire este obsedanta in multe dintre poeziile mele. Dar nu lipsesc si alte teme: timpul, credinta, revolta sociala si natura, a spus autorul, la evenimentul de lansare.
„Nu am pretentia ca poezia mea este o poezie pretioasa, ci mai degraba acest volum aduna emotii, trairi si sentimente despre experienta de o viata. Este o destramare a sufletului subsemnatului. Prin poeziile mele am incercat sa intru in comuniune cu Dumnezeu pe aripi de lumina. Am constatat ca in suflet troneaza Dumnezeu, in inima este Iisus, iar in minte se afla Sfantul Duh, astfel ca noi suntem o” treime umblatoare”, a mai adaugat Gheorghe Amza.
S-a nascut la 3 decembrie 1948, in satul Ursi din comuna Popesti (jud. Valcea). In 1978 devine Doctor Inginer si din 1992 este Profesor Universitar Doctor Inginer la Departamentul „Ingineria Calitatii si Tehnologii Industriale”.
Cadru didactic cu talent pedagogic deosebit, cercetator, inventator si expert in domeniul evaluarii calitatii materialelor si tehnologiilor speciale este autorul unei opere stiintifice impresionante: peste 400 de lucrari –tratate, carti, indrumare de laborator, brevete de inventie, articole stiintifice etc.
Dupa o incercare deosebit de grea pe care o considera nedreapta, decide sa scoata din sertarul sufletului dragostea pentru literatura si in mod special pentru poezie.
In 2016 apare primul volum de poezii, intitulat „Zbor frant” (719 pagini). Un an mai tarziu vede lumina tiparului a doua sa carte in versuri, „Libertate ucisa” (813 pagini). Apoi, urmeaza si alte volume: „Un nou inceput” (2018), „In miezul luminii” (2019), „Cu aripi de lumina” (2020), „Drumul spre lumina” (2021 –primul roman), „Stropi de lumina” (2022).
Romanul “DRUMUL SPRE LUMINA” este o carte scrisa in 2 volume, are caracter autobiografic si este centrat pe povestea vietii personajului principal Gheorghe, in drumul sau de la un prunc de taran sarac la decanul unei facultati de mare prestigiu din tara noastra.
Toata viata lui, Gheorghe, personajul principal al romanului a mers pe un drum, un drum al lui, cautand mereu Lumina si a descoperit treptat ca acest drum este de fapt drumul spre cunoasterea de sine, drumul spre cunoasterea E-ului sau dar si spre cunoasterea celor din jurul lui. A mers pe acest drum, parcurgand copilaria, adolescenta, studentia, tineretea, maturitatea cu mare incredere si speranta ca va gasi Lumina pe care o cauta de la inceputurile sale, de cand a facut primii pasi tinandu-se strans de mana parintilor si a bunicii.

Niciun comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Wow
Primăria Constanța in actiune! Demoleaza biserica…..

Astazi 18.12.2024, polițiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală au demarat desființarea pe cale administrativă a construcțiilor ridicate în mod abuziv de Parohia Sfântul Antonie cel Mare pe un teren aflat în proprietatea municipiului Constanța, pe str Ștefăniță Vodă. Este vorba despre: casa mortuară în suprafață de aproximativ 182 …

Wow
Companii de Top Înregistrează Profit Zero și Pierderi Substanțiale, Evitând Contribuțiile la Bugetul de Stat

București, România – Un raport recent arată o imagine îngrijorătoare a peisajului corporativ românesc la sfârșitul anului 2022, când multe dintre cele mai mari companii active pe piața locală au înregistrat profituri brute de zero lei, raportând pierderi semnificative. Printre ele, E.ON Energie România SA se remarcă cu o cifră …

Wow
DESPRE ALEGERILE PARLAMENTARE DIN ROMÂNIA, 1 DECEMBRIE 2024, LA CALD

Romeo Boşneagu Alegerile parlamentare din România din 1 decembrie 2024 au reprezentat un moment crucial pentru viitorul politic al țării, având loc într-un context socio-economic tensionat și cu provocări semnificative pentru democrația românească. Românii au votat pentru a-și alege reprezentanții în Camera Deputaților și Senat, într-un sistem electoral bazat pe …