Iohannis, somat să ”predea cheile” Transilvaniei. O organizație din Viena susține că regiunea a devenit ”independentă”

Actual

Szokocs Laszlo, presedinte al Comitetului pentru Independenta Transilvaniei, Partium si Banat, i-a transmis presedintelui Klaus Iohannis un document prin care declara ca Transilvania a devenit „independenta”. Laszlo locuieste in acest moment la Viena, potrivit aktual24

„In fiecare an Romania sarbatoreste Marea Unire din 1918, dar cetatenii din Transilvania, Partium si Banat nu au de ce sa sarbatoreasca pentru ca din pacate, in 1920, la doi ani de la Unire, Bucurestiul ne-a luat totul. Ne-a luat autonomia, a dizolvat guvernul Transilvaniei, ne-a deposedat de toate drepturile si a instituit o constitutie si legi care nu ne servesc interesele noastre. Pe scurt, de 100 de ani, Bucurestiul refuza sa faca compromisuri cu noi”, se sustine in „declaratia de independenya”, transmisa redactiei.„Slovacii, moldovenii, bosniacii, croatii, slovenii, lituanienii, ucrainenii, letonii, estonienii – cu alte cuvinte, toate tarile din Europa Centrala si de Est si-au castigat independenta in ultimii 33 de ani, doar cetatenii din Transilvania, Partium si Banat sunt inca supuse opresiunii si exploatarii celor de la Bucuresti, si din pacate acest lucru se intampla in cadrul Uniunii Europene.

Independenta a fost visul multor tari si popoare in ultimii 1.000 de ani, cetateni ai peste 100 de tari, printre care Statele Unite, Malta, Singapore, Brazilia, Grecia, India, Maroc, Olanda, Norvegia, Cipru, Australia, Africa de Sud, Noua Zeelanda, Vatican si multe alte tari care isi sarbatoresc independenta de mult timp.

(…) Credem ca avem dreptul la autodeterminare, ca avem dreptul de a forma o tara independenta si ca aceasta dorinta trebuie respectata si urmata nu doar de Romania, ci de toate tarile din lume. Nimeni nu are dreptul sa ne interzica sau sa ne impiedice sa ne decidem propriul viitor si pe cel al copiilor nostri.
Credem ca, chiar si dupa 100 de ani, cetatenii din Transilvania, Partium si Banat au dreptul de a-si exprima oricand nemultumirea si de a-si declara independenta fata de Romania in baza dreptului la autodeterminare, asa cum am facut-o cu Ungaria in 1918.

(…) Credem ca avem dreptul de a crea o noua tara in care sa le putem oferi copiilor nostri un viitor demn de secolul XXI, o tara care nu va apartine unei singure natiuni, ci tuturor natiunilor, o tara care va fi asemanatoare cu Elvetia sau chiar mai buna.

Credem ca avem dreptul de a crea o noua tara in care generatiile viitoare sa traiasca in credinta, speranta, fericire si iubire, – in care copiii nostri sa fie educati sa aiba incredere, respect si responsabilitate unii fata de altii, – in care generatiile viitoare sa creasca fara sa cunoasca cuvantul „imposibil”, – in care toti cetatenii sa poata realiza toate visele minunate care par imposibile in Transilvania, Partium si Banat de astazi”, se mai sustine in declaratie.

Organizatia anunta ca „nu mai recunoaste Guvernul Romaniei ca guvern oficial si ca Romania este obligat sa coopereze cu Guvernul Provizoriu al Transilvaniei”.

Prin prezenta declaram public in fata lumii si a tarilor, guvernelor, organizatiilor cu statut juridic special si a tuturor cetatenilor lumii ca noi credem ca toate popoarele au dreptul la autodeterminare, prin urmare noi, romanii, maghiarii, germanii, evreii, slovacii, rromii si toti ceilalti cetateni care traiesc in Transilvania, Partium, Banat si in diaspora, ne vom declara independenta fata de Romania la 4 iunie 2023 si la 15 august 2023 ne vom separa de Romania.

Prin prezenta declaram public in fata lumii si a tarilor, guvernelor, organizatiilor cu statut juridic special si a tuturor cetatenilor lumii ca, incepand cu 25 ianuarie 2023, nu mai recunoastem Guvernul Romaniei ca guvern oficial si ca Romania este obligat sa coopereze cu Guvernul Provizoriu al Transilvaniei, Partium si Banatului si sa predea intreaga administratie pana cel tarziu la 15 iunie 2023.

Toata lumea este binevenita, pe 4 iunie 2023 la ora 11:00 vom incepe in 16 orase in acelasi timp (in toate cele 16 judete, in viitoarele cantoane, exact ca in Elvetia) – Alba Iulia, Arad, Baia Mare, Bistrita, Brasov, Cluj-Napoca, Hunedoara, Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc, Oradea, Resita, Satu Mare, Sfantu Gheorghe, Sibiu, Targu Mures, Timisoara, Zalau, iar la ora 12:00, cand vor suna clopotele, ne vom declara independenta fata de Romania”, se incheie deliranta declaratie.

Actual
Cea mai modernă flotă de ambarcațiuni de traininig din Europa apartine CERONAV

Marinarii români beneficiază de cea mai modernă flotă de ambarcațiuni de training din Europa, după ce Centrul Român pentru Pregătirea și Perfecționarea Personalului din Transporturi Navale (CERONAV) a investit în echipamente de ultimă generație. Echipa CERONAV, condusă de directorul general Ovidiu Cupsa, a reușit să asigure cele mai bune condiții …

Wow
Dacia Duster o sa dispara dupa piata. TATA Motors ataca piata est-europeana

In ultimele zile, au existat multe discutii in lumea auto privind evolutiile din piata europeana. Se pare ca TATA Motors, unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata auto globala, isi va extinde prezenta in Europa de Est. Acest lucru este destul de interesant, deoarece aceasta regiune nu a …

Actual
Eurohold da în judecată ASF și vom cere despăgubiri de 500 milioane de euro în urma retragerii licenței Euroins

Grupul Eurohold din Bulgaria va da în judecată Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) pentru retragerea autorizației Euroins, susținând că aceasta a fost efectuată ilegal. Grupul va solicita despăgubiri de aproape 500 de milioane de euro, dintre care 270 de milioane de euro reprezintă valoarea investiției făcute în Euroins România, iar …