Moment istoric! Marea Lojă Națională din România sărbătorește 180 de ani de la nașterea fondatorului său, Constantin Moroiu

Wow


Miercuri 15 februarie 2023, la Palatul Ghica Tei, sediul Marii Loji Naționale din România, a avut loc ceremonia dezvelirii bustului Marelui Maestru Fondator al Marii Loji Naționale din România, Prea Respectabilul Frate Constantin Moroiu.
Ceremonia a fost oficiată de către Marele Maestru al Marii Loji Naționale din România, Prea Respectabilul Frate George Ivașcu și Suveranul Mare Comandor al Supremului Consiliu al Ritului Scoțian Antic și Acceptat din România, Prea Puternicul și Ilustrul Frate Stelian Nistor.
Au participat membri ai Marelui Consiliu al Marii Loji Naționale din România și ai Supremului Consiliu de Grad 33 și Ultim al Ritului Scoțian Antic și Acceptat din Romania.
Constantin Moroiu s-a născut la 15 Februarie 1843 și a fost întemeietorul Masoneriei din România, fondând în 8/20 septembrie 1880 Marea Lojă națională Română și, un an mai târziu, în 1881, Supremul Consiliu al Ritului Scoțian Antic și Acceptat din România.
Bustul, realizat de cunoscutul artist Răzvan Paul Mihăescu, este donația Supremului Consiliu pentru a fi  plasat la Palatul Ghica Tei.
Cu această ocazie, Marele Maestru George Ivașcu a primit din partea Supremului Consiliu al Ritului Scoțian Antic și Acceptat din România Ordinul „Constantin Moroiu” în grad de Comandor, cea mai înaltă distincție  pe care acesta o poate acorda unui francmason.
„Marea Lojă Națională din România continuă seria evenimentelor masonice, culturale și educaționale desfășurate sub semnul Anului Aniversar 2023, când se sărbătoresc 30 de ani de la reluarea activității sale după căderea regimului comunist din Romania și 100 de ani de la adoptarea Constituției MLNR din 1923, document emblematic pentru evoluția Marii Loji”, declară istoricul George Bichicean, Mare Purtător de Cuvânt al Marii Loji Naționale  din Romania.

Actual
Cea mai modernă flotă de ambarcațiuni de traininig din Europa apartine CERONAV

Marinarii români beneficiază de cea mai modernă flotă de ambarcațiuni de training din Europa, după ce Centrul Român pentru Pregătirea și Perfecționarea Personalului din Transporturi Navale (CERONAV) a investit în echipamente de ultimă generație. Echipa CERONAV, condusă de directorul general Ovidiu Cupsa, a reușit să asigure cele mai bune condiții …

Wow
Dacia Duster o sa dispara dupa piata. TATA Motors ataca piata est-europeana

In ultimele zile, au existat multe discutii in lumea auto privind evolutiile din piata europeana. Se pare ca TATA Motors, unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata auto globala, isi va extinde prezenta in Europa de Est. Acest lucru este destul de interesant, deoarece aceasta regiune nu a …

Actual
SUA au inaugurat baza militară permanentă din Polonia

Statele Unite ale Americii au inaugurat marţi prima lor garnizoană militară permanentă în Polonia. Potrivit ambasadorului american la Varşovia, momentul constituie un semn al unităţii NATO „în faţa agresiunii ruse”, relatează Agerpres conform AFP. Prezența americană permanentă din Europa s-a concentrat după sfârșitul celui de-al doilea Război Mondial în Germania, Italia și …