Cutremur în județul Dolj

Actual

Craiovenii au resimțit puternic seismul de suprafață de marți după amiază. Oamenii au ieșit în fața blocurilor, mulți dintre angajații instituțiilor au fugit și ei afară, iar în multe saloane, pacienții care erau internați au început să țipe de teamă.

În urmă cu puțin timp, în Oltenia,  judeţul Gorj, s-a produs un cutremur cu intensitatea de 5,7 pe Richter, la o adâncime de 40 km resimţit şi în Craiova. Până la acest moment, nu au fost primite apeluri prin intermediul 112 și nici nu au fost semnalate pagube materiale sau victime. Echipaje operative din județele unde seismul a fost resimțit vor fi trimise în teren pentru efectuarea misiunilor de recunoaștere. Începând cu ora 15:20, subunitățile ISU DOLJ se deplasează în recunoaştere post cutremur. 

A fost groaznic. Tremur continuu. Îmi e frică să mai intru în casă! Eram la televizor și am văzut cum totul în jurul meu a început să se miște. Sentimentul este oribil”, a declarat o tânără în vârstă de 20 de ani.

Panică a fost și în multe supermarketuri. Clienții s-au îngrămădit afară când au văzut că rafturile se clatină și marfa a început să cadă de pe ele.

La Spitalul Județean de Urgență Craiova, mulți dintre pacienți au început să țipe când au simțit paturile cum se mișcă.

Noi eram la etajul 8. De frică, ne-am strâns sub grinzi, sub tocurile ușilor. Este groaznic. Să ne ferească Dumnezeu„, au spus mi mulți pacienți.

Nu au fost primite apeluri prin intermediul 112 și nici nu au fost semnalate pagube materiale sau victime„, au transmis reprezentanții ISU Dolj.

Sursa informațiilor aici.

Actual
Cea mai modernă flotă de ambarcațiuni de traininig din Europa apartine CERONAV

Marinarii români beneficiază de cea mai modernă flotă de ambarcațiuni de training din Europa, după ce Centrul Român pentru Pregătirea și Perfecționarea Personalului din Transporturi Navale (CERONAV) a investit în echipamente de ultimă generație. Echipa CERONAV, condusă de directorul general Ovidiu Cupsa, a reușit să asigure cele mai bune condiții …

Actual
Eurohold da în judecată ASF și vom cere despăgubiri de 500 milioane de euro în urma retragerii licenței Euroins

Grupul Eurohold din Bulgaria va da în judecată Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) pentru retragerea autorizației Euroins, susținând că aceasta a fost efectuată ilegal. Grupul va solicita despăgubiri de aproape 500 de milioane de euro, dintre care 270 de milioane de euro reprezintă valoarea investiției făcute în Euroins România, iar …

Actual
SUA au inaugurat baza militară permanentă din Polonia

Statele Unite ale Americii au inaugurat marţi prima lor garnizoană militară permanentă în Polonia. Potrivit ambasadorului american la Varşovia, momentul constituie un semn al unităţii NATO „în faţa agresiunii ruse”, relatează Agerpres conform AFP. Prezența americană permanentă din Europa s-a concentrat după sfârșitul celui de-al doilea Război Mondial în Germania, Italia și …