Ministerul Apărării Naționale va demara cel mai amplu program de achiziție de blindate

Eveniment

Armata intenționează să cumpere câteva mii de transportoare, așa că interesul marilor producători este mare. Turcii, de pildă, vor să transfere la uzina de la Moreni, tehnologia pentru un vehicul blindat, facut in România acum aproape 30 de ani

Blindatele turcești sunt deja prezente în mai multe teatre de operații, nu doar în Turcia, ci și în Orientul mijlociu și Africa. Nu mai puțin de zece națiuni au cumparat astfel de transportoare care sunt fiabile pentru că oferă o protecție balistică ridicată, în dublu strat, și au capacitatea de a transporta echipaje de până la 11 militari.

Un asemenea vehicul blindat costă între 600 de mii și un milion și jumătate de euro, in funcție de configurație.

Toate blindatele trebuie să treacă prin teste specifice. cel mai important este cel de rezistență într-un mediu specific.

Americanii și francezii sunt și ei interesați să livreze blindate ușoare armatei Române, dar nu este clar dacă sunt dispuși să isi si transfere tehnologia de fabricare la Moreni.

Corneliu Vișoianu, director Automecanica Moreni: „Uzina din Dâmbovița trăiește decoamdată din întreținerea și reparația vechilor TAB-uri. Singurul model de transportor 8 ori 8 dezvoltat de mai bine de zece ani a pierdut competiția cu vechiculele americane Piranha V.”

Florin Spătaru, ministrul Economiei: „E adevărat că Ministerul Apărării Naționale trebuie să dea drumul unui astfel de proiect dar asta nu însemna că vom aștepta, ci vom continau investițiile pentru respectarea acestor standarde.”

Proiectul prin care Guvernul urmează să lanseze licitația pentru blindatele 4 ori 4 este acum în proces de avizare. Se estimează că primele vehicule ar putea ajunge la militari vara viitoare.

Sursa: StirilePROTV

Etichete: armata,

Actual
Patriotism marca Alpha Builders – Cel mai mare constructor de imobile de lux din Constanta

Patriotism marca Alpha Builders – Cel mai mare constructor de imobile de lux din Constanta. Pentru pregatirea zilei nationale MCF Construct 2000 SRL a arborat steagul national. La multi ani Romania! Patriotism marca Alpha Builders – Cel mai mare constructor de imobile de lux din Constanta. Puteti afla mai multe …

Actual
UMC, condusă în stil mafiot. Cornel Panait semnează în locul rectorului Violeta Ciucur

UMC, condusă în stil mafiot. Cornel Panait semnează în locul rectorului Violeta Ciucur Continuăm seria dezvăluirilor despre modul în care este condusă Universitatea Maritimă din Constanța, prin metode ce amintesc de practica grupărilor de crimă organizată. După ultimele două materiale publicate, prin care am evidențiat grupul care-și dorește distrugerea UMC, …

Actual
Informare publică- program casare autovehicule 03.11.2022

Administrația Fondului pentru Mediu a anunțat amânarea programului casare autovehicule pentru anul viitor.  „Administrația Fondului pentru Mediu intenționează să simplifice procedurile de accesare a proiectelor finanțate din Fondul pentru mediu prin descentralizarea unor programe, cu ajutorul primăriilor care se vor implica direct în analiza și implementarea proiectelor, așa cum este …