Constanta sat sau oras?

Actual

Constanta in prag de toamna duce lipsa de:

 • Iluminat stradal
 • Apa curenta
 • Alimentare cu energie electrica
 • Alimentare cu energie termica
 • Lipsa curateniei stradale

Problemele se agraveaza pe zi ce trece si taxele si impozitele cresc.

 1. Iluminatul stradal problema idioata a Constantei. Lumina arde toata noaptea, apoi cand lumea sa plece la serviciu, iluminatul se stinge lasand oamanii pe alei in intuneric.In intervalul 06-07.00 iluminatul stradal e crucial. Oamenii umbla pe alei cu lanterne ca in 1800, autobuzele circula cu greutate si oimensa posibilitate de a accidenta pietoni pe trecerile neiluminate.
 2. Orasul se confrunta cu pene curente de apa anuntate si nu. Strazi impostante din Constanta primesc apa cu intermitenta in acest moment din cauza monopolului RAJA. Daca nu puteti livra acest serviciu, lasati piata libera pe acest segment.
 3. Azi 25.10.2022, cartierele Inel 2, Inel 1, Coiciu nu au avut alimentare cu energie electrica fix de la 07.00 la 08.00. Deci daca nu ai plecat pe intuneric si vrei sa iti faci o cafea, sau sa mergi la WC, mergi tot cu lampa.
 4. Orasul are o infrastructura invechita si probele facute arata ca se pierde mai bine de 30% din agentul temic al CET. Deci vom plati aceste pierderi 100% si managementul defectuos tot noi.
 5. In acest moment bulevardele sunt pline de gunoaie, nici nu ma mai gandesc pe strazile laturalnice.

Astazi la aceiasi ora 06.00 Cumpana, Lumina si Valu lui Traian aveau iluminatul public pornit. Constanta era o pata neagra pe harta si inconjurata de localitati iluminate.

In aceste conditii in felicitam pe Constantenii care fac naveta zilnic si care aleg sa traiasca in spatii frumoase, curate si iluminate.

Ce este de facut?

Formularul problemelor din Constanta se va trimite direct CJ Constanta si Primariei dupa completarea de catre cetateni:

Link: aici

Formularul cu problemele constantenilor

Completeaza si tu!

Avantajele traiului la oras

Pentru a lua o mai buna decizie in cazul in care doriti sa va schimbati domiciliul, m-am gandit sa va prezint cateva avantaje si dezavantaje a locuirii intr-un oras sau locuirii intr-un sat.

Avantajele traiului in oras:

 • Ne sunt la indemana toate hipermarket-urile, agentiile de turism, service-uri, spitale, farmacii etc.
 • Putem mult mai usor sa ne gasim de munca.Distanta este mai mica pentru si astfel ne putem deplasa mult mai usor la locul de munca economisind bani si timp.
 • Suntem aproape de spitale, farmacii, fiind astfel in siguranta.
 • Marile hipermarket-uri sunt situate in oras, astfel, locuind in oras, vom avea acces mai repede la produsele de care avem nevoie.
 • Scolarizarea copiilor se presupune ca se face mai bine la oras, educatia fiind tratata cu o mai mare seriozitate.In oras gasim toate tipurile de invatamant, iar copii vor dispune de autobuze scoalre.
 • Din punct de vedere cultural, si al spatiilor publice exista mult mai multe puncte de recreatie intr-un spatiu animat.
 • Dezavantajele locuirii la oras:
 • La sat exista mai multa solidaritate.Oamenii sunt mai solitari si mult mai uniti.
 • Locuitorii de la oras nu au posibilitatea de a se plimba in natura, gradinarit, jocuri sportive in curte.
 • Viata este mult mai sanatoasa avand in vedere ca la oras aerul este mult mai poluat.
 • Locuitorii de la sat traiesc intr-un mod mai linistit, nu duc o viata tumultoasa, in agitatie cu zgomotele din oras.Acestia duc o viata mult mai pasnica, mai linistita si mai putin stresanta.

Mutatul de la oras in mediul rural vine cu multe avantaje pentru un stil de viata sanatos. Inafara de avantajele pe care acest stil de viata ti le poate asigura, o serie de dezavantaje te pot face sa renunti inainte de a incepe sa simti gustul mancarii naturale, sa te bucuri de liniste si lipsa stresului cotidian al orasului. Noroiul este principalul dezavantaj al locuitului la tara. Oricate alei betonate sau cu dale ai face prin curte tot este nevoie sa mergi în gradina unde poti aluneca sau sa-ti ingreunezi papucii cu pamant moale. Dar acest lucru nu se intampla tot timpul. Sursa aici

Avem aceste avantaje sau nu?

Formularul problemelor din Constanta – Completeaza si tu!

Link: aici

Formular aici:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeqG5u-pq2Wo__HdKXRVvKKbko1XRwxprw8ugrUpijyZx0bfQ/viewform?usp=sf_link

Transmite pe WhatsApp tuturor. Rezultatele vor fi afisate si disponibile public.

Actual
Patriotism marca Alpha Builders – Cel mai mare constructor de imobile de lux din Constanta

Patriotism marca Alpha Builders – Cel mai mare constructor de imobile de lux din Constanta. Pentru pregatirea zilei nationale MCF Construct 2000 SRL a arborat steagul national. La multi ani Romania! Patriotism marca Alpha Builders – Cel mai mare constructor de imobile de lux din Constanta. Puteti afla mai multe …

Actual
UMC, condusă în stil mafiot. Cornel Panait semnează în locul rectorului Violeta Ciucur

UMC, condusă în stil mafiot. Cornel Panait semnează în locul rectorului Violeta Ciucur Continuăm seria dezvăluirilor despre modul în care este condusă Universitatea Maritimă din Constanța, prin metode ce amintesc de practica grupărilor de crimă organizată. După ultimele două materiale publicate, prin care am evidențiat grupul care-și dorește distrugerea UMC, …

Actual
Informare publică- program casare autovehicule 03.11.2022

Administrația Fondului pentru Mediu a anunțat amânarea programului casare autovehicule pentru anul viitor.  „Administrația Fondului pentru Mediu intenționează să simplifice procedurile de accesare a proiectelor finanțate din Fondul pentru mediu prin descentralizarea unor programe, cu ajutorul primăriilor care se vor implica direct în analiza și implementarea proiectelor, așa cum este …