Acum: Incendiu la Arhiepiscopia Tomisului.Arde tot acoperisul din lemn.

Actual

Incendiu la Arhiepiscopia Tomisului. Arde tot acoperisul din lemn.

Video posta online pe Facebook NewsOpinion.

La faţa locului intervin şapte autospeciale de stingere cu apă şi spumă, trei autoscări, un echipaj de descarcerare, un echipaj SMURD, o ambulanţă SAJ, fiind implicaţi peste 60 de pompieri pentru stingerea focului. 

Mansarda are o suprafaţă de aproximativ 100 de metri pătraţi. 

La ora la care pompierii au fost anunţaţi de producerea incendiului, ÎPS Teodosie oficia la Catedrala Arhiepiscopală Acatistul Învierii Domnului. 

UPDATE. Potrivit primelor informații, focul ar fi pornit de la o lumânare lăsată nesupravegheată. Însă, informația nu a fost confirmată oficial de către pompieri.

UPDATE. În sprijinul pompierilor constănțeni intervin forțe din Tulcea și Ialomița. 

Eugen Tănăsescu: „La etajul mansardat nu erau mari bunuri”

Sperăm să se lichideze… Nu știu să estimez ca suprafață. Pompierii care sunt înăuntru, înțeleg că deja sunt două echipe de pompieri. Unii se ocupă de mansardă, alții se ocupă de izolarea focului să nu coboare la etajele inferioare și după ce vom reuși lichidarea incendiului vom vedea ce pagube au fost. În principiu, la etajul mansardat nu erau mari bunuri. Clădirea este patrimoniu, dar acolo erau mai multe bunuri personale ale preoților, călugărilor și nu putem vorbi de mari bunuri administrative. Dar, sigur că vom face o evaluare”, a transmis Eugen Tănăsescu, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului. 

Eugen Tănăsescu a mai precizat că împreună cu IPS Teodosie, la slujba de la Catedrală, se aflau 30 de enoriași. La momentul izbucnirii incendiului, în mansardă se aflau în jur de 15-16 călugări care s-au autoevacuat. Aceștia au încercat să stingă singuri flăcările, însă nu au reușit. 

Cineva a sugerat că este vorba despre o mână criminală. Nu, nu este vorba despre o mână criminală”, a mai declarat Tănăsescu. 

El a mai menționat că la mansardă se aflau bunuri personale, lemne, mobilă. Nu existau documente oficiale depozitate acolo. „Tot ce ar putea să ne afecteze, ar fi apa”, a mai declarat Eugen Tănăsescu.

„Este dificil pentru că acoperișul este din lemn”

Apelul a fost primit la ora 21.52, prin care am fost informați că la mansarda Arhiepiscopiei din Constanța se manifestă un incendiu. Intervenim cu șapte autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de la un operator privat, trei autocisterne de la Primărie, o descarcerare, cinci autoscări, două echipaje SMURD. Intervin peste 70 pompieri. Colegii lucrează pentru lichidarea incendiului. Este dificil pentru că acoperișul este din lemn, iar incendiul se manifestă doar la acoperiș. Nu este pericol de extindere către alte clădiri. Nu au fost victime, din fericire. Nu au fost găsite persoane în interior și nici nu au fost alte persoane care să necesite asistență medicală sau transport la spital”, a transmis Răzvan Parconie, purtătorul de cuvânt ISU.

UPDATE 00.15. Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea, incendiul a fost localizat în jurul orei 00.02. A fost afectată o suprafață de aproximativ 800 de mp.

Actual
Patriotism marca Alpha Builders – Cel mai mare constructor de imobile de lux din Constanta

Patriotism marca Alpha Builders – Cel mai mare constructor de imobile de lux din Constanta. Pentru pregatirea zilei nationale MCF Construct 2000 SRL a arborat steagul national. La multi ani Romania! Patriotism marca Alpha Builders – Cel mai mare constructor de imobile de lux din Constanta. Puteti afla mai multe …

Actual
UMC, condusă în stil mafiot. Cornel Panait semnează în locul rectorului Violeta Ciucur

UMC, condusă în stil mafiot. Cornel Panait semnează în locul rectorului Violeta Ciucur Continuăm seria dezvăluirilor despre modul în care este condusă Universitatea Maritimă din Constanța, prin metode ce amintesc de practica grupărilor de crimă organizată. După ultimele două materiale publicate, prin care am evidențiat grupul care-și dorește distrugerea UMC, …

Actual
Informare publică- program casare autovehicule 03.11.2022

Administrația Fondului pentru Mediu a anunțat amânarea programului casare autovehicule pentru anul viitor.  „Administrația Fondului pentru Mediu intenționează să simplifice procedurile de accesare a proiectelor finanțate din Fondul pentru mediu prin descentralizarea unor programe, cu ajutorul primăriilor care se vor implica direct în analiza și implementarea proiectelor, așa cum este …