Sedință de tragere cu armamentul și muniția letală Direcția Generală Poliția Locală Constanța

Actual

Activitatea de formare profesională și pregătire continuă a polițiștilor locali este și rămâne o prioritate pentru Direcția Generală Poliția Locală Constanța.

Procedura de pregătire profesională este gândită să se desfășoare pe mai multe paliere în funcție de atribuțiile fiecărui serviciu de specialitate al instituției.

Astfel, în cursul zilei de 27.04.2022, în intervalul orar 09.00-12.00, polițiștii locali cu atribuții în domeniul ordinii publice au participat la o ședință de tragere cu armamentul și muniția letală din dotare în poligonul autorizat.

La această sedință au participat un număr de 54 de polițiști locali din cadrul Servciului Ordine Publică, fără a fi înregistrate evenimente. Toți politiștii locali cu atribuții în domeniul ordinii publice care au fost  prezenți la sedința de tragere au obţinut certificatul de absolvire a programului de formare iniţială prevăzut la art. 11 alin. (9) din HG 1332/2010 și pot fi dotați cu arme letale de apărare şi pază sau cu arme neletale destinate pentru autoapărare, în vederea desfăşurării activităţilor specifice.

În urma evaluării activitaților executate se poate concluziona că rezultatele au fost foarte bune.

Pe tot parcursul anului 2022, conform calendarului stabilit instituțional, polițiștii locali vor executa ore de pregătire profesională similare. Scopul principal este de învațare a regulilor de siguranță, a stăpânirii tehnicilor de gestionare, mânuire și utilizare a armelor în mod legal.

-- 
Biroul Relații Internaționale și Comunicare 
Primaria Municipiului Constanta
Blvd.Tomis, nr.51, Constanta, 900725, Romania
www.primaria-constanta.ro
Actual
Sfaturile specialiștilor de la CasaVie: 5 greșeli făcute de români în amenajarea casei

Sfaturile specialiștilor de la CasaVie: 5 greșeli făcute de români în amenajarea casei Căminul nostru devine o adevărată provocare atunci când vine vorba de cum ne dorim să-l amenajăm. Excesul de zel sau pur și simplu lipsa de experiență în amenajări interioare pot transforma conceptul de Casa visurilor noastre într-un adevărat …

Actual
Amanet Auto in Constanta

Amanet auto este o idee bună foarte bună dacă aveți o problemă cu fluxul de numerar. Amanet auto și este totodată cel mai posibil și este cel mai simplu mod de a câștiga bani rapid pentru vehiculul dvs. La Kredit-Auto.ro vă vom spune tot ce trebuie să știți despre amanet …

Actual
Informare publica: Concert Ziua Constantei 18.05.2022

Cei mai în vogă artiști ai momentului vin să spună „La mulți ani!” Constanței de ziua ei  Sâmbătă, începând cu ora 21:30, vor urca pe scena din Piața Ovidiu: BARBAROSSA SAMBA GROUP, CARLA’S DREAMS, DJ MANUEL RIVA și ALEXANDRA STAN.  Și surprizele nu se opresc aici. Focuri de artificii spectaculoase …