Transnistria in this moment transited by russian forces. Russian troops moving to Odessa in this moment

Actual

Latest news! Share now!

Transnistria granted russian troops to pass their land without restriction to directions like Ukraine and Moldova. Transnistria is now transited by a squad of armoured vehicles with directio to Ismail and Odessa.

See the live videos from war location below.

Info from online sources.

Maia Sandu afirmă că Rusia a fost implicată în stimularea conflictului din Transnistria. Deși parte a conflictului, Moscova se erijează într-o apărătoare a păcii în Republica Moldova, fiind prezentă cu așa-zise trupe de menținere a păcii, sfidând autoritățile statului moldovenesc.

Un oficial din Ministerul Apărării din Ucraina a anunțat vineri că, până în acest moment, în confruntările din Ucraina au murit aproximativ 2.800 de militari ruși, iar Moscova susține că doar în bătălia pentru un aeroport de lângă Kiev au eliminat 200 de militari ucraineni, informează postul BBC News și agenția 112 Ukraine și Ukrinform.

Rusia nu a suferit pierderi atât de mari într-o perioadă atât de scurtă, a indicat armata ucraineană.

Inițial se vorbea de peste 1.000 de militari ruși uciși în confruntări, dar Hanna Maliar,  Ministrul adjunct al Apărării al Ucrainei, a precizat ulterior că numărul militarilor ruși decedați până vineri după-amiază se ridica la aproximativ 2.800.

„De la începutul invaziei pe scară largă a Federației Rusă a teritoriului Ucrainei, trupele țării invadatoare au suferit următoarele pierderi (aproximativ): până la ora 15:00 – până la 80 de tancuri, 516 vehicule de luptă blindate de diferite tipuri., 10 avioane, 7 elicoptere și aproximativ 2.800 de personal”, a a scris Maliar pe Facebook, relatează Ukrinform.

În ceea ce privește propriile pierderi, Ucraina a indicat că 40 de militari au murit în prima zi de război.

La rândul său, James Heappey, secretar de stat pentru Forțele Armate Britanice, a declarat că în urma confruntărilor din Ucraina au murit 450 de militari ruși și cel puțin 194 de ucraineni, inclusiv 57 de civili.

Rusia susține că ar fi eliminat 200 de militari ucraineni în cursul luptelor pentru ocuparea aeroportului Hostomel de lângă Kiev, fără să sufere pierderi.

Ucraina afirmă că Rusia a suferit pierderi severe: aproximativ 2.800 de militari ruși morți, 80 de tancuri, 17 aeronave, sute de vehicule blindate.Reacție furibundă a lui Vladimir Putin privind cursul războiului.

Link aici

Actual
Sfaturile specialiștilor de la CasaVie: 5 greșeli făcute de români în amenajarea casei

Sfaturile specialiștilor de la CasaVie: 5 greșeli făcute de români în amenajarea casei Căminul nostru devine o adevărată provocare atunci când vine vorba de cum ne dorim să-l amenajăm. Excesul de zel sau pur și simplu lipsa de experiență în amenajări interioare pot transforma conceptul de Casa visurilor noastre într-un adevărat …

Actual
Amanet Auto in Constanta

Amanet auto este o idee bună foarte bună dacă aveți o problemă cu fluxul de numerar. Amanet auto și este totodată cel mai posibil și este cel mai simplu mod de a câștiga bani rapid pentru vehiculul dvs. La Kredit-Auto.ro vă vom spune tot ce trebuie să știți despre amanet …

Actual
Informare publica: Concert Ziua Constantei 18.05.2022

Cei mai în vogă artiști ai momentului vin să spună „La mulți ani!” Constanței de ziua ei  Sâmbătă, începând cu ora 21:30, vor urca pe scena din Piața Ovidiu: BARBAROSSA SAMBA GROUP, CARLA’S DREAMS, DJ MANUEL RIVA și ALEXANDRA STAN.  Și surprizele nu se opresc aici. Focuri de artificii spectaculoase …