Dragnea dă cu Manda în SRI. O ipoteză care nu are ce căuta în lupta politică

Comunicate de presa

Dacă această situație nu este gestionată cu grijă riscă să ducă la implicarea SRI într-un joc politic. Așa cum spuneam și aseară la B1TV, sunt convins că există o anchetă internă a serviciului de informații în privința contului de Facebook, dar suntem totuși în sfera unor gesturi copilărești. Nu aceasta poate fi baza pentru cererea de demitere a unui ofițer de informații

La puțin timp de la publicarea acestui editorial, SRI a anunțat că l-a retras pe generalul Dumitru Dumbravă din relația cu Comisia Parlamentară de control a SRI, un gest menit să dezamorseze conflictul izbucnit pe neașteptate în ultimele 24 de ore.

Ca unul care a scris mult despre ceea ce înseamnă „Deep State” în România, și care a experimentat toate manipulările și distorsiunile introduse de binomul Coldea-Kovesi în procesul penal, cred că este un precedent periculos. Spun precedent pentru că a mai existat o asemenea cerere de demisie a generalului Florian Coldea, prins cu bilețelele, scrise de mâna lui, privind dosarele unor judecători, pe vremea când liderul Comisiei SRI era liberalul Radu Stroe.

Atunci, în ciuda evidenței, s-a preferat compromisul politic, iar Gabriel Oprea i-a salvat pielea lui Florian Coldea.

Acum, Claudiu Manda, din partea PSD, vrea să ceară demisia lui Dumitru Dumbravă, fost titular în câmpul tactic al Justiției. Numai că o asemenea cerere trebuie foarte bine argumentată, cu exemple clare de încălcare a regulamentelor și legilor în vigoare, pentru că, altfel, se va spune că Dragnea dă cu Manda în SRI.

Rolul comisiilor parlamentare de anchetă, fie în ceea ce privește alegerile din 2009, fie cea privitoare la activitatea SRI, nu este acela de a servi răzbunărilor politice sau de a lăsa senzația că servesc unui asemenea scop.

Misiunea lor este aceea de a audia persoane și de a identifica slăbiciunile din lege, „găurile” prin care binomul Coldea-Kovesi a strecurat venin și ură.

Rolul acestor comisii nu este acela de a aplica lovituri după principiul arhicunoscut „dai în mine, dai în tine, dai în fabrici și uzine”.

Dezvăluirile din ultima vreme ar trebui să ducă la o reformă profundă a rolului Parlamentului, a importanței comisiilor parlamentare și a modului în care sunt supravegheate instituțiile de forță în ceea ce privește respectarea legii.

Ce parere aveti? Poate sa devina urmatorul presedinte???

Tag-uri: manda, sri, dragnea, comisia sri, dumbrava, dumitru, coldea, kovesi, deep state, demisie

Niciun comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actual
First Impressions

People often message me saying,„One day, I’m going to be hanging out with you guys!”What I would say to that is, „I hope you’re getting ready right now.”Because you never know when you’re going to meet that person who can change your life.And if you walk in looking and acting …

Actual
NEVOIA DE HAOS

    Social media l-a „împovărat” pe Măria Sa Cititorul, așa cum am arătat în prima parte a acestui text (“News si News ness. Pentru degetali”) și cu generarea de conținut propriu – news ness – dar și cu distribuția lui. Ca efect imediat, ar fi trebuit să avem cetățeni mai educați, o presă mai …

Actual
Secretarul General Adjunct al NATO, in vizita la Academia Navala „Mircea cel Batran”

Secretarul General Adjunct al NATO, Mircea Geoana, a vizitat sambata, 11 noiembrie, Academia Navala „Mircea cel Batran”, unde a avut o intalnire cu membri ai echipei de comanda a institutiei, cu viitorii ofiteri din Fortele Navale Romane, dar si cu elevi de la Colegiul National Militar „Alexandru Ioan Cuza” si …